Ορκωμοσία 2022

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της ΑΣΤΕΡ

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε μία λαμπρή τελετή ορκωμοσίας των απόφοιτων της ΑΣΤΕΡ, σε μία από τις πολυτελείς αίθουσες του Ξενοδοχείου Rodos Palace, σε ένα κλίμα εορταστικό με ανάμικτα συναισθήματα για τους πτυχιούχους, γονείς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής.
Στην τελετή ορκίσθηκαν και απονεμήθηκαν πτυχία σε 138 αποφοίτους, ενώ απονεμήθηκε με άριστα, πτυχίο σε απόφοιτο της Σχολής με ιδιαιτερότητες, ο οποίος αγκάλιασε τη Σχολή και η Σχολή τον αγκάλιασε και αξιώθηκε του πτυχίου με γενικό βαθμό 9,4.
Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κυριάκος Πετάκος ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία και συμμετοχή τους στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης μετά από 2 χρόνια , εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους αποφοιτήσαντες για τους κόπους που κατέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της δύσκολης προσπάθειάς τους, καθώς και στους γονείς τους για την αρωγή και στήριξή τους στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και της οικονομικής δυσχέρειας. Τόνισε το εξαίρετο έργο που επιτελείται στη Σχολή, αποτέλεσμα του οποίου είναι το υψηλότατο ποσοστό απορρόφησης και επαγγελματικής αποκατάστασης σε θέσεις διευθυντικών στελεχών των αποφοίτων της στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και άλλους τομείς σχετικούς με τον τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την υπηρέτηση της αποστολής της ΑΣΤΕΡ και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, έτσι ώστε το λαμπρό παρελθόν και το αξιοσημείωτο παρόν να γίνει και ένα παραδειγματικό μέλλον.
Επιβεβαίωσε δε τους απόφοιτους, ότι θα είναι δίπλα τους συμπαραστάτης, στις επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές επιλογές τους, όποτε τον χρειασθούν.
Τους απόφοιτους χαιρέτισαν διαδοχικά, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Γιασιράνη Χαρούλα, η οποία τόνισε πως ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας για το θαύμα που επιτελέσθηκε στη Ρόδο φέτος με τον τουρισμό, ανήκει στους απόφοιτους αυτής της ιστορικής Σχολής και στη συμβολή τους, ενώ ευχαρίστησε το Διευθυντή, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής χαρακτηρίζοντάς τους στυλοβάτες της ΑΣΤΕΡ. Στη συνέχεια χαιρέτισαν με τα καλύτερα λόγια για τη Σχολή, ο Αντιδήμαρχος κ. Στάμος Αθανάσιος που υπήρξε και ο μακροβιότερος Διευθυντής της ΑΣΤΕΡ, ο οποίος τόνισε πως η ΑΣΤΕΡ δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι γαλούχησε όλα αυτά τα χρόνια σημαντικούς Ανθρώπους, Στελέχη και Προσωπικότητες που γράφουν την ιστορία του ελληνικού Τουρισμού εντός και εκτός συνόρων , ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βυρίνης Αθανάσιος που υπογράμμισε πως η ΑΣΤΕΡ είναι η Σχολή που επάνδρωσε και επανδρώνει Ξενοδοχεία και όχι μόνο στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με στελέχη υψηλής κατάρτισης και συνεχάρη το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που διατηρούν σθεναρά το κύρος των σπουδών σε πολύ αξιοσήμαντο επίπεδο, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Ματσίγκος Γεώργιος, ο οποίος τόνισε πως η ΑΣΤΕΡ, είναι η καλύτερη στο είδος της Σχολή στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη και πρέπει όλοι να χειροκροτήσουμε το έργο που επιτελείται και την αξία για τον Τουρισμό των στελεχών που αποφοιτούν από αυτή την μία από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες Σχολές στη χώρα μας.
Κλείνοντας ο Διευθυντής της Σχολής, ευχαρίστησε όλους όσοι συντέλεσαν στην άψογη διοργάνωση αυτής της ιδιαίτερης τελετής, το ξενοδοχείο RODOS PALACE για την ανιδιοτελή προσφορά, την άριστη φιλοξενία και την οργάνωση, όπως και τους λοιπούς χορηγούς της εκδήλωσης και όλο τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, ευχήθηκε δε στους απόφοιτους καλή σταδιοδρομία.
Στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές με κεράσματα τα οποία επιμελήθηκαν Α΄ ετείς σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ.